Troy
2020. november 17. írta: PCAS

Troy

1_10.jpgNyírlugos Szabadságtelep.. Követtük a "posztját".. Merthogy lett neki.. Valahogy zsigerileg éreztük, hogy..

Néztem, ahogy senki nem reagál.. Egy kutya, ott hagyták.. Gazdás.. Volt.. Egy hete már.. Eme vidéken "tucateset"... Láncra kötve, víz, élelem és legfőképp lehetőség nélkül.. Lehetőség nélkül, hogy legalább maga megpróbálhasson túlélni.. Alig 80 cm láncon.. Fedél nélkül.. A "posztja" szerint nem volt "aranyos".. Morgott.. Ilyenkor mindig azon gondolkodom mitől is lenne az.. De tényleg. Mitől?
Attól, hogy a világ legmocskosabb módján szabad mozgás, víz, élelem és fedél nélkül ott hagyták egy üres placcon? Úgy, hogy esélye se legyen?.. Persze, hogy morgott.. Védte az utolsó valamilyét.. az életét.. Így, mert ennyi lehetőséget hagytak neki..

Aztán tegnap reggel beszéltünk róla, mert vhogy mindketten néztük őt.. Vagyis a posztját..Aztán döntöttünk. Egyeztettem a település jegyzőjével, hogy miről is van szó, mit is kérek, és mire letesszük a telefont, addigra írásba is odaér a bejelentésem. Maximálisan együttműködő volt, ezúton is köszönöm a gyors reagálást.

A helyszín élőben sem volt jobb, mint.. Ott kucorgott a kiásott gödrébe a kb 60 cmesre tekeredett lánca végén.. és ahogy közelítettünk, nézett a barna szemeivel a csonttá aszott fejét emelve csak fel és morgott.. A hivatalos protokollt követően pedig végre lancostól leszerkesztettük, és a kórház felé vettük az irányt..

A váróban ülve néztem ahogy összekucorodik, a fejét bedugva a testébe, kicsi koronggá tekeredve össze a szállítóba, és "élvezi" a meleget.. .. Miközben tőlünk jobbra egy rózsaszín csontos mintás takaróba ölbe blügyögtetett kiskutyával vártak.. Gazdás ez is, gazdás az is.. A végletek országa vagyunk, ami a váróban egy pillanatra összetalálkozott..
Troy kihűlt.. (35,1 C°) Csonttá fogyott (11kg), kiszáradt, nem állt fel, csak görnyedve kucorgott.. A száját bekötöttük, mindenki biztonsága érdekében, de többet nem morgott, megadóan tűrt mindent.. Bent maradt a kórházba, roborálásra, kapott melegített infúziót, alap szűrővizsgálatokon is átesett. És természetesen megtesszük a további intézkedéseket is az illetékes hatóság felé, mert az állatelhagyás bűncselekmény.Ez, így, ebben a formában pedig állatkínzás (is).

Troy szerencsés. Egyike azon több száz sorstársának, akik lehet nem lesznek azok, mert észrevétlen fognak éhen halni, kihűlni és ahogy beköszönt a valódi hideg halálra fagyni valahol egy lánc végén.. Itt, Magyarországon, 2020 ban.


Köszönjük ha segítetek

Bankszámlaszám :
PCAS Állatmentő Egyesület
68800099-11083030-00000000
Euro számlaszám :
PCAS Állatmentő Egyesület
HU39 12042816-01665254-00200005
PayPal: petscare2000@gmail.com
Adószámunk (1%) : 18805831-1-15


pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr9316289354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása