Az állatgyűjtögető
2020. július 29. írta: PCAS

Az állatgyűjtögető

45_2.jpgMa ismételten kemény napunk volt. Hajdúszoboszló.

Vannak esetek amik éveken keresztül húzódnak, - mert általános tapasztalatunk, hogy a hatósági eljárások akkor tudnak gördülékenyen haladni, ha van civil szervezeti kapcsolat.- ha nincs, valahogy megreked, vagy el sem indul, vagy sajnos az állomány leölésével zárul..

Itt éveken keresztül nem volt. Sajnos a helyzet mára tarthatatlan lett, sok ember és állat szenvedett éveken keresztül.

Nekünk kb. 3 héttel ezelőtt lett tudomásunk az ügyről. Utána jártunk, a helyi hatóságokkal felvettük a kapcsolatot és kértük, hogy együtt tegyünk végleg pontot erre az ügyre..
40_3.jpg

A körülményeket nem lehet visszaadni. Egy átlagos méretű családi ház, az előzetes állomány saccolása alapján 30-40 kutyáról beszéltünk.. De mi már megszoktuk, ha ilyen helyre megyünk, dupla létszámmal tervezünk.. Hát jól tettük..


Éveken keresztül éltek összezárva, iszonyatos állapotok között ezek a szerencsétlenek.. Az ablakból kiáradó szagok csak sejtették azt, ami a végén a házban fogadott minket.. Embernek állatnak élhetetlen egyaránt.. Az "egyszerűbb" munkamenet kedvéért bezártak minden állatot és az ablakon keresztül adogatták ki őket. Egyesével.. Valahogy úgy tűnt, nem fogynak el.. Csak jött és jött a következő.. 30, 40, 50, 60,..a szemünk itt már kerekedett, és gőzerővel dolgoztunk a helyek újra osztásán.. aztán lett 70 és még egy, és még 5 borzasztó állapotú cica.. Mindenki jelöletlen.. Megkapták az egyedi azonosítót, utána hagyhatták csak el az ingatlant, és szállhattak be a boxokba..


Nem, nem fajtakutyák. Egyszerű keverékek, beltenyészet, felnőttek, növendékek, kölykök. Szocializáció hiányosak, vannak köztük látványosan betegek, borzasztóan elhanyagoltak, fekáliával és vizelettel dunsztolt több éves rasztákkal borítottak.. harapósak, kapkodósak, de leginkább megtört lelkű ÉLETEK.
8 szervezet, 71 kutya, 5 cica.

Köszönjük a helyileg illetékes hivatal hozzáállását, a doktor úr munkáját, hogy végre együtt ma ezeket az állatokat kiemelhettük onnan sok év vegetálás után.. A szomszédok talán ma először vehetnek mély levegőt és talán innentől kezdve tudnak majd újra hinni is..Nekünk, minden szervezetnek nagyon kell a segítség, erőnkön felül teljesítünk folyamatosan, a mostani mentetteket mindenki a saját oldalán mutatja be majd.

Természetesen megtesszük a rendőrségi feljelentést is, mert mi hiszünk, mert hinni szeretnénk a törvényeink erejében. Még inkább hiszünk az összefogásban, mert együtt tudunk nagy dolgokat véghez vinni.

Akik ott voltunk:

PCAS Állatmentő Egyesület
Állatmentő Szolgálat Alapítvány
Rex Kutyaotthon Alapítvány
Eszkuláp Egyesület
Együtt az Állatokért Állatvédő KHE
Ebremény Kutyavédő Egyesület
Vahur Ajka és Térsége Állatvédő Egyesület
NOÉ Állatotthon Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr5316082240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almandin 2020.07.31. 06:11:46

Ez pszichiátriai betegség, a kényszeres gyűjtögetés alesete, a kényszeres állathalmozás. Az ebben szenvedők nem tudnak megálljt parancsolni a befogadási kényszerüknek, nem akarnak ártani az állatoknak. Büntetőeljárás helyett pszichiátriai kezelésre szorulnak. Attól még az állatokat ki kell menteni ebből az élethelyzetből, de az ilyen helyzeteket nem szándékos ártani akarás, hanem betegség idézi elő.

midnightcoder2 2020.07.31. 09:20:19

Plusz egy érv a kutyatartás adóztatása mellett.
süti beállítások módosítása