A Bull típusú kutyák esélyei
2020. május 30. írta: PCAS

A Bull típusú kutyák esélyei

158.jpg

Legyen ez a kislány és végtelen rövid élete a mementója annak a töménytelen felelőtlenségnek, ami ebben az országban mindennapos..

Van, amikor minden erőfeszítés is kevés.. Nem sikerült.

Nem találkoztam vele személyesen. Esélyünk sem volt. Pont ennyire ismertük mint ti. Van egy 4 másodperces videónk még róla, ahogy a fájdalomtól eltorzult arccal lebeg az élet határvonalán..

Egyes társadalmi csoportokban divat az ő fajtája.. Bull tipusú.. Kell.. Ott egyrészt megélhetési forrás a létezésük, a folyamatos szülesztésük.. Másrészt vagánysági faktor, kompenzációs tényező, hogy ki a keményebb csávó.. Sokadrészt használják őket pénzkeresésre, mert kemény kutyák.. Eltorzult jellemet kialakítva alantas meccsek résztvevői.. Napi szinten halnak hegyre, halomra.. Ott, ezeken a helyeken, és ha ott mégsem, akkor a gyepmesteri telepeken. Özönlenek, csuma dugig basszák tele velük őket napról napra. Esélyük a kikerülésre majdhogynem egyenlő a nullával.. Ezt a kislányt beszerezték, mert kell.. Néhány hetes volt. Se chip se oltás se semmi.. Egyiket szedik a másik után. Kelendő..

"Kellett" ő is.. Nulla hozzáértés, nulla valódi szeretet. Nekem senki ne mondja, hogy szerették. Ha igy lett volna, lett volna chipje, oltása és biztonságos otthona, ahol vigyáznak rá.. A többi nagykutya megrendezte ezt a szerencsétlent. Leszakadt az állkapcsa.. Mert nem vigyáztak rá.

Napokba tellett, mire belátátták, hogy segítség kell neki. Addigra már rohadt a szája. A csontja darabjai kezdtek elhalni.. Mondjam, hogy mekkora fájdalom? Mit kellett ennek a kislánynak elviselni a mai napig?

Biztam benne, hogy sikerülhet megmenteni. Hogy talán lesz egy boldog élete végre. Nem így lett. A műtét végére feladta. Megpróbálták visszahozni a műtőasztalon. Ő feladta.

Köszönöm az orvosainknak, hogy beérkezése után mindent megpróbáltak. Őket is megtörte az ő halála. Telefonon kaptam a hírt. Nehéz. Kavarog bennem ezer érzés. Mert nem így kellett volna lennie. Az első perctől sem. Nézzétek meg a röntgenjét, és képzeljétek hozzá a látványt, az érzést, amin ez a kislány átment mire segíteni akaró emberek kezébe került.Értelmetlen halál.

159.jpg

És naponta többször megtörténik. Csak róluk nem tudunk. És hogy miért szajkózzuk megszállott módon az ivartalanítást? Ezért. Mert rég nem kellene, hogy megszülessenek. Ezért kimondottan nem. A felelős gazdák elfogytak. A bull típusú kutyák számára pedig végleg. A legtöbbre csak a halál valamilyen formája vár..

A mai másik bull páros kislány tagja vemhes. Ne legyen senkinek illúziója. Nem fogjuk hagyni megszülni. Mert nem engedhetjük meg. Ivartalanítódik, így félidős vemhesen. Mert ez már nem kérdés..

Ennyi maradt nekünk az állandó érzelmi hullámvasút.. Csak valahogy a miénk mostanában lefelé száguld.. Hányingerig feltolva a gyomrunkat az agyunkba..

Szégyen, ami ebben az országban zajlik.

Nyugodj békében, kislány! Sajnálom, hogy nem sikerült megmutatni, milyen a megbecsült élet..

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr8915729344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása