TÁJÉKOZTATÓ LAKOSSÁGI INFORMÁCIÓK
2020. március 17. írta: PCAS

TÁJÉKOZTATÓ LAKOSSÁGI INFORMÁCIÓK

screenshot_2020-03-17_betty_vidra_tajekoztato_lakossagi_informaciok.png

KRÍZIS HELYZET KEZELÉS AZ ÁLLATMENTÉSBEN

1. Mi NEM ÁLLUNK LE A MENTÉSSEL! Folytatjuk a halálsoros és rászoruló állatok mentését, ahogy sok másik szervezet és civil is! NEM FOGJUK CSERBEN HAGYNI A GYEPMESTERI TELEPEKEN raboskodó BERAGADT ÁLLATOKAT SEM , mindenkinek keressük a megoldást, tárgyalni fogunk a tovabbiakról az üzemeltető önkormányzatokkal és alkalmazható athidaló segítséget fogunk nyújtani az állatok életének védelme érdekében!
Mindig az összefogás hívei voltunk, most sincs ez másképp. Amiben tudunk segíteni fogunk bajban lévő állatvédő társaiknak is!

2. Az állatok NEM TERJESZTIK ÉS NEM IS KAPJÁK EL A COVID 19 nevű vírust! (Állatoktól a 20 év alatt még soha semmit nem kaptunk el!)

3. A menhelyek túlterheltek, MINDEN ÁLLATTARTÓT KÉRÜNK INTÉZKEDJEN ÁLLATAI ELLÁTÁSÁRÓL , ellenőrizze a CHIPEK regisztrációját, OLTÁSOKAT , arra az esetre ha kórházba kerülne. AKINEK NINCS SEMMILYEN SEGÍTSÉGE erre AZ JELEZZE helyi állatvédőknek!

4. Az ÁLLATORVOSOK sokszor életmentő MUNKÁJÁT NE TERHELJÉK TÚL az állattartók a KULLANCS FERTŐZÖTT állatokkal, hanem GONDOLJON MINDENKI MÁR MOST A VÉDEKEZÉSRE , legalább ebbe ne hajlanak már bele! Nagyon sok a kullancs már most!!! Kullancs elleni cseppet már rájuk kell tenni!!

5. Mi tudjuk mekkora felelősség van rajtunk mindig, most sincs ez másképp. TÖBB SZÁZ ÉLÉT FÜGG A MUNKÁNKTÓL és mivel senki nem segít fizikálisan, így az a MINIMUM , HOGY AZ ALAPVETŐ JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKET BETARTJUK , így állatorvosaink, állatmentő harcostársaink és környezetünkben élők megóvása érdekében SZÁJMASZKOT viselünk és folyamatosan FERTŐTLENÍTJÜK a kezünket, ruhákat, cipőnket. Állatok életéért is az utolsó percig küzdünk, így számunkra nyilvánvaló, hogy emberek halálát sem akarjuk előidézni! Ha mi kidőlünk helyettünk nincs senki aki ellássa az állatainkat! Kérjük tartsa ezt mindenki tiszteletben és ezt a minimumot tegye meg más is! Nem fáj, baja nem lehet belőle senkinek, a leghosszabb, ami jelenesetben a legjobb ami történhet, hogy maximum nem történik semmi.

6. Aki néhány napra próbál ÉLELMEZÉSI MEGOLDÁST találni állatainak, annak ajánljuk lavor, TEJESLÁDA , habarcs keverő láda, műanyag gyerek fürdető KÁD , nagy méretű műanyag LAVOR beszerzését vagy kölcsönkérni a rokonságtol. A 45 literes ládák már TÖBB NAPI SZÁRAZ ÉLELEM és VÍZSZÜKSEGLET kielégítésére alkalmasak! 10kg - 20kg száraz kutya eledel kiborítva ezekbe és 40-50 literes vízkeszlet már több napi problémát képes áthidalni!

/Állatmenhelyeknek ugyan erre a célra ajánljuk, ami menhelyeken esetleg kéznél lehet a nagy méretű műanyag kutya fekhelyeket, mely nagy méretű alomtálakat, ha más nem több napi száraz táp tartásara a banános dobozokat. Illetve a fent említett 45 literes műanyag ládákat. /

7. FERTŐTLENÍTÉS kilincsek, bármi amit akarunk védeni, ha más nincs hígított hypo (textilre ne) kiürült ablaktisztítós flakonba, ha más nincs egyéb színezetlen alkoholos ital ami már rég otthon porosodik. Teafa illóolaj is remek fertőtlenítő, de nyilván erre a fajta vírusa nem tudni melyik a hatásos, de a semmitől mindenképpen több ha már nem lehet fertőtlenítőt beszerezni.

8. SZÁJMASZK beszerzés is korlátolt már, így segítünk egy videóval, melyben egyszerű háztartási papírtörlőből és egy réteg papír zsebkendőből készül a maszk. A textil maszkokban sokkal nehezítettebb a légzés. A maszk nyilván nem véd meg mindentől, de a szabad levegős terjedésnek valamennyire mindenképp határt szab!
Elkészítés videó itt:
https://hogyankeszitsek.hu/hogyan-keszitsek-szajmaszkot-ha…/

9. Két INFORMÁCIÓS OLDAL a COVID 19 járvánnyal kapcsolatban aktuális LEGFRISSEBB kormányinfók:  https://koronavirus.gov.hu/

Egy remek összefoglaló 20 kérdés 20 válasz a járvánnyal kapcsolatban:
https://civiscity.blog.hu/…/20_kerdes_es_20_valasz_mi_torte…

Mi legyen otthon:
https://haon.hu/…/ezekkel-erdemes-feltolteni-a-kamrat-kara…/

10. Az állatbarátok a SZERVEZETEKET , ÁLLATMENHELYEKET most leginkább FELELŐS ÖRÖKBEFOGADÁSSAL TÁPADOMÁNNYAL , orvosi ellátáshoz szükséges PÉNZADOMÁNNYAL és ONLINE SEGÍTSÉGGEL TUDJÁK TÁMOGATNI a kritikus időszakban.

Vigyázzatok állataitokra, magatokra, egymásra, mindenkire!

A MI MUNKÁNKRA SZÁMÍTHATNAK A BAJBA JUTOTT ÁLLATOK ÉS ÁLLATTARTÓK , REMÉLJÜK MI PEDIG A TI HELYZETHEZ VALÓ FELELŐS HOZZÁÁLLÁSOTOKRA ÉS TÁMOGATÓ SEGÍTSÉGETEKRE SZÁMÍTHATUNK!

AKI TEHETI MARADJON OTTHON!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr7615529302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása