Mentés stop
2016. április 18. írta: PCAS

Mentés stop

ms.jpg
Kedves Támogatóink, Szimpatizánsaink!

Súlyos és fájdalmas döntést kellett meghoznunk, 16 éves történetünk egyik legsúlyosabb döntését. NEM MEGY TOVÁBB.
16 évvel ezelőtt azzal a céllal alakult a PCAS Állatmentő Egyesületet, hogy árva állatokon segítsen, és szerető családba kerülhessenek. Életcél lett az állatmentés. 2010-ben felismertük, hogy az állatmentés legnehezebb ágazata a gyepmesteri telepeken 14 nap után halálra ítélt állatok mentése. Ezért hát belekezdtünk. Jelszavunk lett a „Ha küzdesz, veszíthetsz. Ha nem küzdesz, veszítettél”. Mi küzdöttünk. Küzdöttünk nem csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyepmesteri telepek állataiért, hanem az ország egész területén, ha szükség volt ránk. Küzdöttünk olyan balesetet szenvedett állatokért, akikre más talán rámondta volna az eutanáziát. Küzdöttünk felelőtlen állattartókkal és küzdöttünk állatkínzókkal olyan helyeken, ahova normális ember remegve megy be. Küzdöttünk együtt, kevesen, de annál nagyobb elhivatottsággal.

Küzdöttünk…. és veszítettünk. Magunkra maradtunk. Anyagi és emberi korlátainkat többszörösen túlléptük. Nem megy tovább. Győzött a közöny és nyertek a rosszindulatúak. Egyesületünk történetében most először MENTÉS STOP-ot kell hirdetnünk. Ez a mi esetünkben több száz állat halálát jelentheti, hacsak nem jelentkezik olyan ember vagy szervezet, aki átveszi a mentést azokon a gyepmesteri telepeken, ahol eddig mi segítettünk. A jelenleg is gondozásunk alatt lévő kb. 200 kutyának is keresünk megoldást. MOST MI KÉRÜNK SEGÍTSÉGET, MEGÉRTÉST ÉS TÜRELMET. Amíg súlyos anyagi problémáink nem rendeződnek, NEM ÁLL MÓDUNKBAN MENTENI ÉS SEGÍTENI.

És hogy hogyan jutottunk idáig?
Nem tanultunk meg időben nemet mondani! Mentünk és mentettünk akkor is, amikor tudtuk, hogy a fizetendő számláink már több százezernél járnak… de nekünk csak az számított, hogy életet mentsünk. Mentünk és mentettünk annak ellenére, hogy tudtuk, külföldi és magyar szervezetek, néhány magánszeméllyel együtt, karöltve, lejárató hadjáratot indítottak ellenünk. Csak remélni tudjuk, hogy az állatmentéshez is annyira értenek, mint a feljelentések megírásához és a rossz hírnév keltéséhez. Mindenkinek, aki részt vett ebben, üzenjük : „Képmutató, vedd ki előbb saját szemedből a gerendát, és akkor majd jól fogsz látni ahhoz, hogy kivehesd atyádfia szeméből a szálkát.”

A MENTÉS STOP ideje határozatlan. Amíg nem sikerül anyagilag talpra állnunk, nem tudunk több hívást és bejelentést fogadni.

Megértéseteket köszönjük!

2016.03.31.:
Nagyon szépen köszönjük a támogató hozzászólásokat és a segítő szándékot. Sajnos a jelenlegi állatorvosi költség tartozásunk eléri az 1,4 millió forintot. Nagyon sok mentett , beteg és gondozott kutyánk van jelenleg is, akiket továbbra is kezeltetnünk kell és ellátni őket. De most nem is erről szeretnénk szólni.....

Az összes helyünk bedugult. 2016 január 1-től elindult a pokol az új félre kommunikált láncon tartási rendelet miatt. Ennek köszönhetően millióan szabadulnak meg láncon tartott állataiktól, dugig vannak a gyepmesteri telepek, állatmenhelyek, utcák.... ömlenek a bejelentések és lássuk be ehhez a mértékű problémához és az emberi butasághoz mi magyar állatvédők most igen kevesek vagyunk. Képtelenség annyit gazdásítani, amennyi állat kidobásra kerül. Teljes gőzzel üzemelnek az állatvédők országosan és azt gondoljuk az országban mindenki érzi a lavinát, ami januártól a nyakunkba zúdul. Nem lettünk többen, nem kapunk több támogatást, a magyar állam gyakorlatilag még az állatvédelmi jogszabály módosítási törekvéseinket sem támogatja, nemhogy az állatvédő munkát anyagiakkal! A bejelentések és a bajban lévő állatok száma viszont többszörösére duzzadt a tavalyi évhez képest is. Egymás után alakulnak újabb és újabb gyepmesteri (altató) telepek, melyeket az önkormányzatok sokszor pályázati pénzekből alakítanak ki és mossák kezeiket általa. Működési elv: BEFOGÁS >>> TÁROLÁS 14 NAPIG >>> MEGSEMMISÍTÉS

Bebújnak mindenféle jogszabályi kiskapu mögé és ahogy látjátok Aranyi uralmát sem lehet megdönteni egy ország állatvédelmének, épp úgy nem félnek ők sem "hiszen a törvény őket védi" valamilyen formában, hiszen lehetővé teszi a befogott kóbor állatok 14 nap utáni elpusztítását.
... hogy az emberi ostobaságról és szívtelen kegyetlenségről már ne is beszéljünk. Arról, hogy fényévekre állunk az állattartási kultúrától, felelős állattartástól és csak azt nem értjük még mindig, HOGY A HALÁLRA ÉS GYILKOLÁSRA MIÉRT .. ÉS MIBŐL TELIK AZ ÖNKORMÁNYZATOKNAK???????? ÉS HOL MARAD A PREVENCIÓ ????
Egyet megígérhetünk! Elpusztíthatnak, de az eszméinket meg nem ölhetik!
Ha munkánkat ilyen formában nem is tudjuk folytatni , ott leszünk ahol szükséges és harcolunk tovább a kiszolgáltatottak jogaiért! Figyelünk és beavatkozunk! Senki ne pihenjen meg "hamvaink" felett, mert mi ott leszünk! Bárhol, bármikor és nem fogjuk hagyni, hogy ártatlanok életükkel fizessenek azért, mert hagyták őket megszületni, majd eldobták mint valami szemetet!

Kérésetekre beletesszük a közleménybe a számlaszámot. Köszönjük, hogy próbáltok segíteni !
Adószám: 18805831-1-15
Számlaszám: 68800099-11083030

hu0468800099-11083030-00000000
Swift :takbhuhb
PayPal: petscare2000@gmail.com

BEÉRKEZŐ TÁMOGATÁSOK! KÖSZÖNJÜK A SEGÍTSÉGET! >>> https://www.facebook.com/pcas.allatmentes/photos/a.143222389055058.23987.142881845755779/1078258355551452/?type=3&theater

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr648636246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása