Jobb csak attól lesz, ha mi magunk is jobbá válunk...............
2010. szeptember 29. írta: PCAS

Jobb csak attól lesz, ha mi magunk is jobbá válunk...............

Mikor már nincsenek szavak..............

 

A hosszú évek alatt a magyar állatvédők is átmentek már sok mindenen. Kaptunk hideget, meleget, támogatást, elutasítás, árvizet, éhezést, adományokat, de legtöbbet bántalmazott, kidobott és sorsára hagyott állatokból és a tehetetlenség fájdalmából kaptunk! És most sincs ez másképp! Van ugyan állatvédelmi törvényünk, mint minden civilizált országnak.........................DE MINEK???

Naponta találkozunk kidobott, megkínzott, megcsonkított, meggyilkolt állatokkal, mely eseteknek csak igen csekély százaléka lát napvilágot! A bűntetői oldal pedig...sajnos azt kell, hogy mondjam, NEM FUNKCIONÁL! A bűnelkövetők , (ha van is olyan szerencse, hogy kiderül ki volt a tettes ) sorra kapják a felmentéseket és nevetségesnél nevetségesebb "megrovásokat".

Ezzel a magyar törvénykezés  egyértelműen bevallotta kudarcát!

Ez nem az állatvédők kudarca, ez a kormány és a társadalom kudarca! Az, hogy nem veszünk komolyan törvényeket, melyek az életet  és kiszolgáltatottak jogait védik ,viszont cukorka lopásért elzárás jár.... IGEN, ez a kudarc!

Elfáradtam! Elfáradtam..............., mert több szenvedést és fájdalmat látok, mint boldog végkifejletet, mert az igazat meg mondanom nem lehet, vagy nem pont úgy lehet, mert életek múlnak rajta, viszont a "kozmetikázott" valóság által folyamatosan elítélnek minket,  állatvédőket a reménytelennek tűnő harcunk miatt. Ha a társadalmi hozzáállás EMBERI hozzáállásra változna, a mi hangunk sem lenne ilyen hangos és kétségbe esett.

Nem! Nincs elég élelem és gyógyszer a menhelyeknek, állatok százai halnak kínhalált itt-ott, ilyen-olyan módon és szégyen szemre külföldi állatvédők és magán emberek jóindulatára kell hagyatkoznunk, hogy megmeneküljenek állataink, amelyeket a társadalom futószalagon "gyárt" és ez a gyár nem csődöl be soha!! A gépezet nem áll meg , születnek az újabb életek.....

 

Ami még szomorúbb, hogy az állatvédő szervezetek egymás között próbálják elosztani ezeket a szerencsétleneket. Akinek sikerül örökbe adni egy kutyát oda talán mehet egy "halálsoros" helyette......

 

.....és hogy miért csináljuk????

Amiért bárki más is dolgozni megy, felkel reggel, szeret valakit, szeret valamit, hisz valamiben, tesz valamiért, felszólal valami mellett, kiáll valaki mellett, segít valahol valakinek valamiért, tartozik valamilyen csoporthoz, klubhoz vagy bármihez..............

Amiért az összes többi bármi más célért harcoló szervezet.......... azért a dologért ,amire feltettük az életünket......szólunk azok helyett akik ezt nem tudják megtenni, de a fájdalmat, éhezést, eltaszítottságot és szenvedést - amit legtöbbször nekünk embereknek köszönhetnek- pont úgy érzik és átélik, mint mi!

Mi sem vagyunk marslakók, emberek vagyunk jó- és rossz tulajdonságokkal, hibákkal.......de egy célért küzdünk, ki-ki a saját módszereivel, de egy célért!

"Gyerekek éheznek, nőket bántalmaznak, nagy a szegénység, miért érdekeljen engem az állatok sorsa".....mondják sajnos nagyon sokan....

........azért, mert itt élünk, ebbe az országban, ebben a társadalomban és nekünk kell segítenünk magunkon és megoldanunk a problémákat! Mert ez is probléma!

Probléma nekünk állatvédőknek, probléma azoknak akik félnek a gyereküket a játszótérre vinni a sok kóbor állat miatt, probléma azoknak, akik egyszerű állatszeretők és gyerekeiket is ilyen szemléletre nevelnék, probléma azoknak, akik hisznek a törvények erejében, probléma azoknak, akik igazi civilizált Európában szeretnének élni, probléma a külföldieknek, de a  legnagyobb probléma Magyarországnak!

 

 

 

Nem kell beállni állatvédőnek és nem kell elkezdeni rajongással gyűjteni az állatokat..........nem erről van szó, és mi sem erre buzdítjuk az embereket!

Ez a mi feladatunk, állatszerető embereké. Mindenki maradjon meg saját hitvallása mellett, de legyünk EMBEREK!  A szó eredeti és eredendő nagy betűs értelmében! Emberek és emberségesek! Nem kell imádni az állatokat ahhoz, hogy ne bántsuk őket vagy néha a maradék ne- már csak azért is -a kukában landoljon, a még használható dolgainktól  pedig ne rövid úton megszabaduljunk, hanem  egy nekünk szimpatikus szervezetnek ajánljuk fel! Ha mi elvárunk valamit valakitől, akkor azt magunktól is várjuk el! Egyszerűen embernek kell lennünk! Emlékezni arra az ősi és tiszta tudásra, amit manapság kezdünk elfelejteni. Félre tenni az önzést és irigységet, mert nem attól lesz jobb, ha nem segítünk és attól sem ha ártunk!

Jobb csak attól lesz, ha mi magunk is jobbá válunk! 

 

 

Segítsünk egymásnak MAGYAROK!

 

Mi nem adjuk fel!!!

 

Írta: Vidra Betty (privát komment, szervezettől függetlenül)

 

Egy nejlonzacskó hevert a fűben, és két kicsi lábacska lógott ki belőle. Ahogy kibontottam, még éreztem, hogy meleg a tetem. A kiskutyát zacskóba tették és úgy verték laposra a fejét: esélye sem volt menekülésre.Az állat a hosszú és gyötrelmes kínhalál alatt gyötrelmében összevizelte magát és a nejlonzsákon látszott, h......ogy próbált szabadulni a végső perceiben. A gyilkos fegyvert, egy gumikalapácsot szintén megtalálták néhány méterrel arrébb. Az Őrszolgálat feljelentést tett a rendőrségen állatkínzás miatt. A nyomozás fejleményeiről később beszámolunk.- A közelben az agyonvert kölyök két testvére vonyított remegve, ők végignézték ahogy egy ember hidegvérrel végez bátyjukkal. Nem is tudják, milyen szerencsések, hogy megmenekültek a borzalmas vég elől.http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/sokkolo-zacskoben-vertek-halalra-a-kutyakolykot-2029720/?ref=nf

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr792332493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.02.06. 23:55:37

Borzalom... Micsoda primitív társadalom. Kiknek érdeke, hogy ne is legyenek az emberek felvilágosultabbak?
Nem is ezt akartam írni, csak nem tudom megfogalmazni, hogy mégis mik, kik ezek?
süti beállítások módosítása