"Állati" sorsok Magyarországon
2010. július 16. írta: PCAS

"Állati" sorsok Magyarországon

....és a valóság minden szakkifejezés és mellé beszélés nélkül arról, hogy mi történik azokkal a kidobott és kóbor állatokkal, amelyek nem a sintértelepen végzik. A megdöbbentő tények az országunkról és arról, hogy mennyire nem működik a törvényi háttér!

Lássuk a szerencsésebbeket (persze ők vannak jelentős kisebbségben!!!):

Egy csekély részüket megtalálójuk tartja meg, de ezek száma elenyésző. Egy másik részük állatmenhelyekre kerül...(már ha van hely , ezt a problémakört előző írásunkban már részleteztük). Amennyiben  nincs férőhely számára, akkor esetleg a szervezettel kapcsolatban álló ideiglenes (átmeneti) befogadóhoz mehet, már  ha van ilyen és nincs telt ház nála is. A pozitív kimenetelű eseteket tovább nem is részletezném.

......és a többség:

 

  • Amelyiket idő előtt nem gázolják el vagy nem verik agyon, azok kóbor kutyaként tengetik életüket, sokszor éhezve, fázva, betegen az utcákon, erdőkben , mezőkön folyamatosan élelem és menedékhely után kutatva. A túlélési ösztöntől vezérelve egy kiéhezett állatt szinte bármit megtesz azért, hogy élelemhez jusson. Vadásznak és gyakorta felborongatják és szétszedik a szemeteskukákat is, ami miatt sajnos a lakosságot is magukra haragítják, bár sokszor ehez már a puszta jelenlétük is elég. Kergetik, zavargatják, megütik, megrúgják, súlyos esetben fejbe verik, csapdázzák, leszúrják, kilövik, lemérgezik őket. Azok az állatok, amelyek ezeket az incidenseket túlélik, a további életüket folyamatos rettegésben élik, hiszen ÉRZŐ LÉNYEK ők is! Tartanak az emberektől, a simogatást és jó szándékot nem ismerik. Fenti okoknak köszönhetően a laikus, esetlegesen segítő szándékkal közeledő  polgárok könnyen kutyaharapás áldozataivá válhatnak. A sokat szenvedett, bántalmazott és üldözött állatok, az embertől bármilyen pozitív közeledést is félre érthetnek, mivel eleve rosszra számítanak, így a "sarokba szorított" kutya gyakran védekezésből támadhat, mivel már megtanulta, hogy az emberrel való találkozás fájdalmas. A félősebbjei egyből menekülőre fogják, így lehetetlen a közelükbe férkőzni. Vannak olyan kutyák, melyek már azt sem várják meg, hogy "sarokba szorítsák", hanem a legkisebb közeledésre azonnal támadhatnak. Ezek a viselkedési formák szinte minden esetben az emberek hibájából (nevelés, rossz tapasztalatok, negatív beidegződések) alakulnak ki.  Ezeknél az eseteknél nagyon sok türelemmel és óvatossággal, megfelelő módszerekkel lehet csak eredményeket elérni mind a befogásnál, mind pedig a rehabilitációs időszakban. Természetesen vannak olyan állatok is, melyek egy pár falatért és egy simogatásért bármit megtennének , akik teljesen  alázatosan viselkednek emberi jelenlétnél. (csúsznak, oldalra lehajtják kissé a fejüket, próbálnak "aranyosak" lenni és az agressziónak a legkisebb jelét sem mutatják....)

(A veszettséget vagy az esetleges egyéb idegrendszeri megbetegedéseket itt most nem részletezem.)

 

  • A párzási időszak még nagyobb problémát okoz, hiszen ilyenkor a kóbor és gazdától elszökött állatok csapatokba verődve kódorognak, nagy félelmet keltve a lakosság körében. Ilyenkor a kan kutyák súlyos, gyakran életveszélyes, nem ritkán halálos sérüléseket szereznek, egyrészt a más kanokkal folytatott párzási küzdelem végett, másrészt az ösztönöktől vezérelve nincs előttük akadály, így gyakran elgázolják őket. Amelyik állat azonnal belehal, annak nagy "szerencséje" van, amelyik nem, arra pedig  ha nem talál rá rövid időn belül segítség, akkor keserves kínhalál vár . Az állatok ilyenkor minden lehetőséget kihasználnak a párzásra és sajnos ebben az időszakban nagyon sok nem kívánt szaporulat jön létre. Az így megvemhesült kóbor szukák védett helyet keresnek, ahol világra hozhatják kölykeiket, akik szintén kóbor kutyaként nőnek majd fel (már amelyik túléli)........ és amelyikük megéri az ivarérett kort, tovább szaporodik majd....................és ez így megy tovább, mint egy ördögi körforgás, aminek soha nincs vége.

 

  • A kóbor állatok feldühödött, agresszív, szadista hajlamú emberek áldozataivá is válhatnak (jelzem a gazdás kutyák is!!!), ezáltal súlyos állatkínzásokban kapnak főszerepet. Vonóhorog után kötik, felakasztják, levágják a fejüket, élve felvágják, megnyúzzák, feldarabolják.....stb. Itt  sajnos hosszasan sorolhatnám a különböző halálnemeket.

 

 

  • Nem ritka esetben azért kerülnek befogásra, hogy élelemként vagy kísérleti állatként értékesítsék őket.

Kísérleti Állatok Örökbefogadása

 

  • A gazdátlan ("divat") fajkutyákat kontár szaporítók is gyakran befogják, hogy kényszer szaporítással minden féle hozzáértés és tapasztalat nélkül eladható egyedeket "gyártsanak", majd a hiszékeny jelentkezőknek beteg, ideg gyenge vagy genetikai hibás kölyköket értékesítsenek jó pénzért! Ha szükséges az iratok hamisítását is elvégzik, hogy az állat jól hangzó "pedigreevel" rendelkezzen, hiszen így jóval több pénzt lehet kérni a kölykökért. Ezeknek az állatoknak egy része gyakran már a felnőtt kort sem éri meg!

 

  • A "gazdás" kutyák szenvedéseit egy későbbi írásban taglalnám.

 

AZT A TÉNYT AZONBAN MINDENKI TARTSA SZEM ELŐTT, HOGY EZ AZ ÁLLAPOT EGYEDÜL AZ EMBERNEK KÖSZÖNHETŐ, NEM AZ ÁLLATOK TEHETNEK RÓLA, MÉGIS ŐK BŰNHŐDNEK ÉRTE!

TE SZERETSZ ILYEN ORSZÁGBAN ÉLNI????

 

Addig is néhány eset a sok közül:

 

 

 

....folytatjuk

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr932155786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása