Lake
2021. január 03. írta: PCAS

Lake

700.jpgGyőrtelekről kértek neki segítséget. Azonnal igent mondtam és indultam is érte Újfehértóról..

Valószínűleg elüthették, egy fiatal kislány kb 1,5 éves lehet, nagyon nagy és csúnya ütés érte a hátulját.. Ennek ellenére még a közeli horgásztóig elvitte a lendület, de ott a vizbe esve már az esélytelenek nyugalmával várta a...
Vizesen, kihűlve elfekvő volt már.. Még onnan hívtam a kórházat, mire beértünk kb 45 perces út, már vártak minket.



A röntgen igazolta amit már sejtettem, csúnyán tört mindkét oldalon a medencéje és a jobb hátsó lábában a combcsont szilánkosra tört, átszúrva a lábát is. 33,7 C° volt már csak a testhője. Melegített glükózos infúzió mellett kezdték el kitisztítani a sebet, a tóból származó maradványokat melegvizzel lemostuk. Aminek örülünk, hogy ultrahangon belső vérzés nem látszik, a hólyagja épnek tűnik.Kullancsot is szedtünk ki belőle, a vérvétel megtörtént bízunk benne, hogy a babéziát megússza.

Jelenleg a sokktalanítása történik, kapott gyulladáscsökkentőt és fájdalom csillapítót, mivel ezek a sérülések nagyon fájdalmasak. Infra lámpa mellett várjuk, hogy stabilabb legyen, holnap egyeztetünk a műtétekről, mert több is vár rá.

Pontosan nem tudjuk még mekkora költség lesz, tudjuk hogy nem kevés, de szeretném hinni, hogy segítettek mert mi nem tudunk nemet mondani.

Megérdemli bármennyi legyen is, szeretnénk neki megmutatni milyen egy igazi 21. századi kutya lét, ami nem az utcát jelenti..

Minden támogatást köszönünk.
PCAS Állatmentő Egyesület
Tiszántúli Takarékszövetkezet
68800099-11083030-00000000
PayPal petscare2000@gmail.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr8316370904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása