Halley
2020. december 21. írta: PCAS

Halley

301_2.jpgHalley, igen igen, az üstökös után kapta..

Úgy döntöttünk, hogy így videókkal próbáljuk megmutatni azt, ami a legnehezebb része talán az állatmentésnek. Hangya Közösség önkéntese Dózsa Enci épp hazafelé tartott a Kisvárdai menhelyről, mikor az M3 as autópálya kálmánházi szakaszánál meglátott egy nagytestű fekete kutyát a pálya mellett..

https://www.facebook.com/pcas.allatmentes/photos/a.692992234078068/3650942048283057

Onnantól lett gyors a történet, Kriszta riasztott minket, Enci a helyszínen várt a kutya mellett, közben biztosítást kértünk a pálya szakasz felügyelettől, és közben ketten két irányból elindultunk. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, de azt is, hogy nem akciózhatunk csak úgy az autópályán, mivel iszonyatosan gyorsan közlekedő autók között bármikor baleset lehet a vége.

Ezúton köszönjük a Magyar közútkezelő munkatársainak gyors helyszínre érkezését, és hogy folyamatosan hátulról biztosítottak minket terelő nyilas autójukkal.



Szóval Halley nem adta könnyen magát.. Csak futott, menekült, mi pedig egy-egy szakaszon futva mellette, mögötte és autónkkal tartottuk a pálya kívüli szakaszon. Folyamatosan azon dolgozott, hogy kijöjjön a pályára, mi pedig azon, hogy ez ne történjen meg, mert ott vége..Eleinte esélytelenek nyugalmával tereltük, mivel a legközelebbi pálya kihajtó a 203 as Hajdúnánás..Több mint 9 km..

Halley kitartóan menekült, mi pedig kitartóan futottuk meg életünk pálya maratonját mellette és mögötte. Hangsúlyozzuk folyamatos biztosítás mellett!! Kb. 6 km után kezdett fáradni.. (mi is..) Végül a kihajtó előtti felüljáró szakaszánál mondtuk azt most vagy tényleg soha.



Halley még erőtlenül próbálkozott, felmenekült a felüljáró tövébe mi pedig ketten kétirányból közre fogtuk és végre nyakába akasztottam a pórázt. Aztán nevettünk egy nagyot mert lenéztünk, hogy oohh..



Na de ennyi év után mindent is megoldunk, így becsomagoltuk a szállítóba még fent és neki indultunk szépen ereszkedni lefelé..Halley már biztonságban tölti az éjszakát, egy kislány, akivel ma lehetőségünk volt valódi munkakutya tempóban megfutni egy köztes pálya szakaszt is.



Tele van kullanccsal, bolhával, kicsit lesoványodott, és borzasztóan ki van éhezve.. Volt szerencsénk menet közben végig nézni ahogy a pálya melletti halott állatokból próbál energiát meríteni.. Ez a kislány igazán szerencsés, mert Enci meglátta, és nem hagyta magára, segítséget kért neki.

Köszönjük, hogy a Hangya Közösség ma épp Kisvárdára "kirándult". A Magyar közútkezelő Hajdúnánási pálya szakasz felügyelet munkatársainak pedig a biztosítást.

(Bízunk benne, hogy csekket nem kapunk a Jumperra, mert bár később vettünk ra matricát, de az életmentés az első)

Nagyon kérünk mindenkit, hasonló esetben MINDIG kérjen szakszerű segítséget, önálló akciókkal soha ne veszélyeztesse senki mások testi épségét!

Halleyre vár egy kivizsgálás holnap, mert félő, hogy babéziás lehet. Chipet nem találtunk benne, így Halley nem keresi az eredeti tulajdonosát, hisz jogszerűen soha nem volt olyanja..

Isten hozott Halley, és egy bakancslistas palyamaraton.

Köszönjük ha segítitek munkánkat
PCAS Állatmentő Egyesület
Tiszántúli Takarékszövetkezet
68800099-11083030-00000000
PayPal petscare2000@gmail.com

pcas.hu

UI. : most pedig befejezzük amit félbe hagytunk, (állatok ellátását) aztán magunk is eszünk vmit, ha már a napi edzés megvolt..

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr5316352752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása