A cél, ami vezérel minket
2020. október 15. írta: PCAS

A cél, ami vezérel minket

123_3.jpgCÉLUNK A MAGYARORSZÁGI KÓBOR ÁLLAT MEGSEMMISÍTŐ RENDSZER MEGREFORMÁLÁSA , állatbarát és humánus eljárások bevezetése.

Sajnos az állatok folyamatos mentése kikerülhetetlen feladat, hiszen ez a változás hosszú időt vesz igénybe addig pedig folyamatosan születnek felesleges almok és kerülnek utcára állatok a gondatlan gazdák jóvoltából és vég nélkül töltik a gyepmesteri telepeket is újabbnál újabb állatmennyiséggel. A sok utcára került egykor talán gazdás állatot az önkormányzatok feladata "eltüntetni" a közterületekről, így ezt ki így, ki úgy oldja meg. A hivatalos verziónál maradva a gyepmesteri (sintér, állategészségügyi, ebrendészeti) telepek szolgálnak eredendően hosszú évek óta ezeknek az állatoknak a megsemmisítő és vesztőhelyéül, ahol a magyar törvények által hivatalosan engedélyezett módon a bekerülő állatok 14 nap megfigyelési idő lejárta után hivatalosan és megengedetten kiírthatóak. Egyik fő célunk tehát ezen telepek feltérképezése és a működésbeli rendszerük megváltoztatása állatbarát és megelőző szemléletűre. Sajnos több régióban "hiánycikk" a bevonható állatvédő, így a dolgunk nem túl egyszerű.

pcas.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr3016240562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása