Lenny Hajdúsámsonból
2020. július 30. írta: PCAS

Lenny Hajdúsámsonból

2_8.jpgLehet nem most kellene írnom, fáradt vagyok, az elmúlt napok történései, megannyi szenvedés, megannyi szerencsétlen látványa után pedig feszült is.. De nem kímélnek minket még ma sem a fentiek..

Szóval itt van ő. Lenny. A nevét mi adtuk, új élet új név. Egy fiatal fiú, és ebben az országban oly "természetes" és "általános" életútja ezeknek a nyomorultaknak..

Anno a gyereké volt, kapott chipet és egyszer vmikor még oltották is.. De azóta sem.. majd lepasszolták nagymamának, láncra.. Aztán minden lehetséges módon élt a szabadságával, amikor csak tehette. Egy fiatal kutya nem való nem hozzáértő idős emberek mellé. De hazament. Aztán néhány napig mégse.. És mégis.. Csak így.. Ilyen lefittyent szájjal.. Büdösen, rohadó hússal..

A szomszéd kért segítséget neki, mert sajnálta és mert különben altatás várt volna rá.. Mert csak arra telik.

Igen. Dühös vagyok. Mert ez nem állattartás. Ez nem felelősség vállalás. És teljesen mindegy ki a tulajdonos mert nem egyedi eset. Nem egyszeri alkalom. Naponta kutyák ezrei élik az életüket az utcákon. Bandáznak, mert az emberek nem képesek megadni nekik az elvárható minimumot.

Nem kell kutya mindenkinek. Nem való. Ilyen egyszerű. Az a kutya amelyik otthon sincs nem véd meg semmit senkitől. Az a kutya aki szökik, szarik a portára. Mert nem érzi magát otthon.

Lenny az elborzasztó látvány ellenére menthető. Persze sose lesz már az az egykori helyes arcú fiúcska. Amíg él, addig magán fogja hordani múltját. A száját lehet plasztikázni. A törött részt, mivel rohad, elhalt el kell távolítani. Ez azt jelenti az alsó állkapcsa rövidebb lesz, jóval rövidebb. Kicsit nyálas lesz, itt ott kifittyenő nyelvvel, de tud majd enni, inni, és végig élni az életét, ha már egyszer megszületett. Persze már nem ilyen orosz rulett módon. Lázas, kapott gyulladás csökkentőt, és persze antibiotikumot. Holnap konzultálunk az orvosainkkal részletesen. Kórházba ellátás alatt marad.



Hogy mi történt vele? Úgy hívják, hogy "traumás behatás" azaz vmivel vmi által okozott fizikai sérülés. Ennyit tudunk. És azt, hogy a traumás behatások országa is vagyunk a szaporítók országa és a felelőtlen állattartók országa címke mellett..Lenny költségei már végképp sírásra késztetnek, de szeretnénk hinni, hogy nem csak nekünk fontos hogy ez a kisfiú éljen.

PCAS Állatmentő Egyesület
Tiszántúli takarékszövetkezet
68800099-11083030-00000000

Külföldről Raiffeisen Bank:
PCAS Állatmentő Egyesület
HU39-12042816-01665254-00200005
SWIFT: UBRTHUHB
PayPal petscare2000@gmail.com

Közleménybe "Lenny"

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr516085468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása