Emma
2020. július 23. írta: PCAS

Emma

s11.jpgSokszor nekünk is megszakad a már oly "edzett" szívünk.

Legfőképpen olyankor, mikor valakinek szeretnénk még hogy beleférjen a rövidke és annál nyomorúságosabb életébe az öröm es boldogság piciny csodája. Minél távolabb érezzük ennek lehetőségét, annal szívfájdítóbb, mert szeretnénk őket ha csak egy rövid időre is, de boldognak látni.

A két véglet a kölykök rövidke és sokszor szenvedésekkel teli élete és a nyomorúságos életet leélt idős állatok. Ilyen a mi Emmánk is, aki gyakorlatilag már egy roncs. Legfájdalmasabb, ha már csak a halálukba kísérheted őket és egykori "gazdáik" helyett állhatsz mellettük az utolsó órákban. Nem ezt érdemelnék és mi sem.

Minden eredmény, látvány és tapasztalás ellenére is nekünk kell hinnünk a gyógyulásukban, látni ahogy szeretetben élnek majd egy hozzájuk méltó életet, ahogy a kölykök felnőve boldogan futnak a mezőn, hegyoldalban, tengerpartokon, ahogy az öreg kutyáink megfakult bundáját egy szerető kéz ölelésében békében pihenve fujja a nyári szellő, ahogy éveikkel elkopott kis csontjaik lassú totyogó lépteit, az ő ütemükben követi egy szerető gazda, ahogy a lenyugvó nap utolsó sugaraiba megnyugodva belerévednek és fel-fel köszön talán a szörnyű múlt, de még is mély nyugalommal és harmóniában hajtják álomra a fejüket talán a földi életük utolsó naplementéjében....mégis boldogan.

Ilyen mesét álmodunk minden állatnak, legyen bárhol a vilagban. Ilyen mesét álmodunk most Emmának is, még ha a helyzet most oly reménytelennek tűnik is! Álmodunk helyettük is, hogy a meggyötört kis testük addig is erőre kapjon és eldöntse tovább álmodja e ő is velünk a mesét vagy egy másik vilagba távozik.
Emmanak sajnos a veséje olyan rossz állapotban van jelenleg, hogy az orvosok úgy döntöttek nem lesz most sérv műtét, továbbá lép és emlődaganat eltávolítás. Emma allapotanak jelentősen javulni kell, hogy műthető állapotban legyen. Addig is a sérve, ami aggasztó, nehogy azzal legyen gond és sürgős életmentő beavatkozásra legyen szükség.

Addig is speciális vesekimélő tápra és konzervre van szüksége, és Royal energy tápszerrel próbáljuk felhozni az állapotát a kritikus szintről. Jelenleg már nem eszik.

"Ha küzdesz, veszíthetsz, ha nem küzdesz, veszítettél."

 

Köszönjük, ha segítetek.

PCAS Állatmentő Egyesület
Tiszántúli takarékszövetkezet
68800099-11083030-00000000

Külföldről Raiffeisen Bank:
PCAS Állatmentő Egyesület
HU39-12042816-01665254-00200005
SWIFT: UBRTHUHB

PayPal petscare2000@gmail.com

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr2516044374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása