A nyírbogáti szaporítótelep felszámolása
2020. július 01. írta: PCAS

A nyírbogáti szaporítótelep felszámolása

165.jpg2020-06-30 NYÍRBOGÁT újra. SZAPORÍTÓ TELEP 2.0

Kemény napokon vagyunk túl. Hacsak a tegnapi nap folyamán történteket szeretnénk említeni, azt mondanánk örülünk, hogy sikerült. De pontosan tudjuk, hogy még csak most kezdődik újra..

Az állatvédelem végtelen nehéz cipőben húzza a lábait nap mint nap. Számtalan napi szintű probléma is már iszonyatosan leterheltté teszi a szervezeteket.

De kiemelkedő helyet foglal el mégis, a mára iparággá fejlődött szaporító telepek probléma köre országunkban. NEM TUDUNK NEM REAGÁLNI RÁ. NYÍRBOGÁT, tavaly sokaknak beleégett az agyába ez a település név, az ott iszonyatos körülmények között tevékenykedő szaporító által kizsákmányolt állatok képei, sorsa.
Nekünk, az akkor is jelenlevő szervezeteknek pedig a lelkébe is.

Tavaly megtettük, amit akkor az általunk kezdeményezett hatósági eljárás során megtehettünk. Akkor 108 állat került közigazgatási eljárás során a szervezeteinkhez. Feljelentést tettünk, állatkínzás minősített eseteként kértük, a rendőrség által büntető eljárás megindítását. Azóta is folyamatban van az ügy.

De emberünk akkor sem, azóta sem ismerte fel tettei súlyát.
Mondhatnánk, hogy újra kezdte, de igazából sosem fejezte be az állatok ilyen szintű megélhetési kihasználását.

Állatvédőként nagyon nehéz érzelmeket kizárva, a jelenlegi jogszabályok által alkotott hatósági közegben tiszta fejjel, legjobb tudás mentén minden lehetséges utat bejárva kivárni, hogy végre összeálljon minden, meglegyen újra az a valódi hatósági akarat, amit annyira vágyunk minden nap.

Tegnap MEGTÖRTÉNT. 11 szervezet, hatóságokkal együttműködésben töltöttük a napot.
Bűz, mocsok, kis helyekre összezsúfolt állatok, felnőttek, növendékek, apró kölykök, halott állatok.

Aztán kattant a BILINCS. végre.

Dolgoztunk tűző napon, sárban, dagonyában, fekáliában. Késő este szállt be az utolsó állat mire végre elindulhattunk haza, ki ki több, mint 300 km távolságra. Aztán folytattuk az állatok elhelyezésével, ellátásával, hogy talán végre életükben először tisztaságban, valódi biztonságban hajtsák álomra fejüket. Hajnalban pedig megtettük mi is.

Köszönettel tartozunk a Nyírbátori Rendőrkapitányságnak, a járási kormányhivatalnak, köszönjük a hozzáállásukat, ahogy maximálisan végig dolgoztuk együtt azt az 5 helyszínt amire fény derült.

Rendőrségi eljárás keretében került lefoglalásra 58 kutya, 5 macska, 7 még élő kecske. Voltak akik nem élhették meg a tegnapot.

Az állatok BŰNJELEKKÉNT kerültek lefoglalásra, nagy részük helyszínen kapta meg az ehhez szükséges azonosítót a szervezeteink által biztosított állatorvosunk által, a tegnap teljesítő szervezetek pedig megkapták őket felelős őrzésre.

Itt nincs vége, most kezdődik vagyis folytatódik a háttérben az a munka, hogy végre megszülessen az az ítélet, amit oly régóta vágyunk ebben a történetben.

Akik pedig ott voltunk, 11 szervezet mégis egy csapatként

>PCAS Állatmentő Egyesület
>Eszkuláp Állatvédő Egyesület
>Rex Kutyaotthon Alapítvány
>Állatmentő Szolgálat Alapítvány
>Vahur Állatvédő Egyesület
>Magyar Westie Fajtamentő Egyesület
>Csivava Fajtamentő Egyesület
>Border Collie Fajtamentő és Rehabilitációs Egyesület
>NOÉ Állatotthon Alapítvány
>Dobermann Menedék Alapítvány
>Mopszokért Alapítvány

Együttes véleményünk, hogy bár baromi nehéz végigvinni ezeket az eljárásokat, kivárni a hivatalos ügyintézések néha végtelen hosszúnak tűnő folyamatait, de nem lehetetlen, és továbbra is hangsúlyozzuk, a kivásárlás NEM megoldás a szaporítótelepek felszámolására. Már csak azért sem hiszen minden otthagyott forint az állatok további kizsákmányolását jelenti. NE VÁSÁROLJATOK OLCSÓ, FAJTAJELLEGGEL BÍRÓ SZÁRMAZÁSI ÉS /TÖRZSKÖNYV NÉLKÜLI, JELÖLETLEN, ISMERETLEN ELŐÉLETŰ KISKUTYÁKAT, NE TÁMOGASSÁTOK EZT A KIZSÁKMÁNYOLÁST!

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr715977084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása