Társadalmi probléma
2020. június 21. írta: PCAS

Társadalmi probléma

114_1.jpgNagyon nagy baj van az országban, Kelet-Magyarországgal a vezető helyen.. Mára már nincs olyan település ahol ne lenne probléma.

Amikor nem fizikailag mentünk állatokat, akkor azon dolgozunk, hogy az országban komoly problémát okozó "kóbor állat kérdést" próbáljuk meg emészthető formában az önkormányzatokkal közösen EMBERI módon mindenki számára megnyugtató módon orvosolni.

Mindenki tisztában van az okokkal.. Valódi megoldást mégis nagyon kevesen keresnek a település vezetők. Nem lehet már azt mondani, hogy tisztán csak állatvédelmi probléma. TÁRSADALMI PROBLÉMA lett. Az elmúlt napokban 2 önkormányzatnál is voltunk egyeztető megbeszélésen.

Két település, két megye, különböző település szerkezet, de a probléma azonos.

Felelőtlen hozzáállás a lakosság körében, szabadon kóborolni hagyott állatok, akik majd hazamennek.. Csak közben szaporodnak, csapatokba verődve járják az utcákat, az emberek félnek, a gyerekek nem tudnak iskolába járni, stb.

Lenne megoldás. De anélkül már nem megy, hogy a lakosság érintetlen maradjon. Ahhoz már túlságosan hagyták elhatalmasodni a problémát. Mindenhol. A gyepmesteri telepek eddig sem voltak valóságos megoldási módjai a problémának.Nemhogy csökken, évről évre nő a problémát okozó kutyák száma az országban. Évek óta szeretnénk felnyitni a szemeket, hogy az Ilyen szolgáltatásokra kifizetett közpénzek, gyakorlatilag feleslegesen kerülnek elköltésre, mert csak és kizárólag tünileg kezelik a problémát, annak valódi okát pedig érintetlenül hagyják.

Nem az állatok a felelősek, nem őket kellene kezelni ilyen szinten, hanem valódi prevenció mentén megérinteni a lakosságot, rendet tenni a fejekben, elvárható módon betartatni a MINDENKIRE vonatkozó szabályokot, kortól, nemtől, származástól függetlenül, valódi hatósági fellépés mellett.

Azt írom, hogy bízunk benne még nem vagyunk nagyon elkésve, bár azt látjuk, hogyha a következő 5 évben nem történik valódi változás a probléma jelenlegi megoldási módját illetően, akkor elérjük a katasztrófa állapotot.

Nem megoldás a gyepmesteri telepek intézmény rendszere. Az életek vég nélküli kioltása nem humánus, nem elfogadható a 21. században. Kell a változás minden szinten. Állami, civil és lakossági szinten.

Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

98_2.jpg

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr7415904162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása