Váratlan vendégek
2020. május 07. írta: PCAS

Váratlan vendégek

71.jpg

Ah.. Tegnap elég húzós napunk volt több váratlan fordulattal.

Elmentünk a kunhegyesi gyepmesteri telepre megnézni a beragadt kutyákat. Nagyon jó fejek mind. Kettő az esélytelenek közül hozzánk is "ragadt".

Az öreg Betty, a határozott karakterrel rendelkező nagy testű néni, aki tudja mit akar és ezt ki is fejezi, ha akaratával eltérő dolgot várnak tőle. Kellemes volt 50 métert cipelni ketrecben késő este, mire haza keveredtünk, a 30-40 kilojával, mivel a pórázra egyenlőre még begurul a néni.

Nagy szerelem volt Abigél is, aki egy remegő német juhász keverék kislány. Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület segített a kutyák oltasában és chipezésében, némelyikük ivartalanításában a helyi állatvédőknek, akik szívvel - lélekkel dolgoznak a bekerülő állatok kijuttatásán biztonságos helyekre, hátha könnyebben szabadulnak majd a bekerülők.

Jelenleg nagy változtatások vannak az önkormányzat részéről, nem feltétlenül pozitív irányba, jelenleg levelezésben vagyunk velük, várjuk a válaszukat a telep és az itt lévő állatok további sorsáról, az ő elképzeléseikről. A végeredményről természetesen beszámolunk, de jelenleg még minden egyeztetés alatt áll.

Útban haza bementünk a szerepi gyepmesteri telepre lefotózni az újabb bekerülőket sosincs vége. Biharnagybajom a fő feltöltője a telepnek....vért izzadva kiürítjük és érkeznek vég nélkül... A körzetben nincsenek állatvédők, mi több mint 100 kilométerrel sokadik telepként igyekszünk segíteni az oda kerülő állatokon.

Megérkezesünk után nem sokkal beszaladt a kapun a már kétszer megmenteni próbált Bingonk, akinek van "gazdája" csak épp nem ott ahol ő él és a megbízott személy, akinek a dolga lenne vigyázni rá gyakorlatilag tesz a kutyára. Folyamatosan utcán van, kóborol, kiteve betegségnek, balesetnek. Mint az szemmel is látható valószínűleg most megköthette madzaggal, ezért is sérült csúnyán a nyaka. Minden esetre két alkalommal visszaadták mielőtt megmenthettük volna, a tegnapi alkalmat égi jelkénk és utolsó esélyként értékeltük. Állunk minden elébe és harcolni fogunk Bingoért! Természetesen elhoztuk. A továbbiakat intézzük hivatalos úton.

Szóval este 18 óra és már Abigellel és Bingoval két "meglepetés " kutyával gazdagodtunk az alig helyeinkre. Logisztika, fejszamolas, átszervezés..es megoldjuk természetesen. Délben mikor indultunk bevállaltunk még egy súlyos állapotban levő rottweilert Borsodból. Ő jelenleg már a nyíregyházi kórházban küzd az életéért. Ma beszamolunk az ő állapotáról is. Szóval így lett 1 helyett 4 kutyánk tegnap, mert az élet nem vár. Ad esélyt, sokszor utolsó lehetőséget, amiket ha nem ismerünk fel és nem élünk vele több esélyt nem kapunk. Így örömmel vállaltuk az extra terheket, annak ellenére is hogy az egyik idős problémás kutyánk akit a mérai gyepmesteri telepről mentettünk évekkel ezelőtt beteg lett, és a lebénult balesetet szenvedett Pepénk parvo al küzd a kórházban és van még sok más problémánk, de a legfontosabb, hogy ők meggyogyuljanak és biztonságban legyenek.

Késő este értünk haza, ma folytatjuk.... Vár ránk két kis szerencsétlen staff a nagycserkeszi gyepmesteri telepen is. Őket még be kell magunkhoz logisztikázni. Így megy ez mindig..

pcas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr9615668150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása