Nyílt levél az önkormányzatoknak
2020. február 13. írta: PCAS

Nyílt levél az önkormányzatoknak

11.jpg

Nyílt levél azoknak, akik érintettnek érzik magukat az iromány elolvasása után.....


Tisztelt Önkormányzatok!

Az állatbarátság és pozitív hozzá állas kissé félresiklott értelmezése miatt volt szükség arra, hogy ez az írás megszülessen.

Megjelenésünk általában két féle reakciót vált ki a másik félből (önkormányzatokból).
Egyik variáció a teljes felháborodott elzárkózás, tagadás, ellenállás.
Másik variáció a nyitottság az együttműködésre és az "öröm" a megoldásra....
A harmadik variáció jelen esetben nem releváns, hiszen abban az esetben az önkormányzat aktív cselekvő résztvevője és végrehajtója a folyamatoknak.

Szóval ki kell ábrándítanunk tisztelt önkormányzatokat. Nem, mi nem állatelhordást szeretnénk elérni, és nem ezt vállaljuk, hanem segítséget adunk harmonikus EGYÜTTMŰKÖDÉS esetén a helyzet közös és humánus megoldására, lépésről lépésre. Ezt sokan félreértelmezik az alábbi módon:
A kóbor és feleslegessé vált állatokat a lakosság kedvére téve, közpénzeken befogják, majd a kettes verzió esetén hívnak minket, hogy itt van 20 kutya vigyük el. Természetesen teljesen térítésmentesen, ők csak a sintéreknek szeretnek fizetni, hiszen ők "hatékonyak" (vajon miért képes egy szerződött vállalkozó gyepmester folyamatosan teljesíteni akár 50 szerződött településen is....? )

Na, ja... Képzeljük csak el ezt a Magyarországi több mint 3100 településre vetítve, mondjuk CSAK 30 település esetében.... (erről bővebben írunk majd a következő részben)

Összegyűjtik "nekünk" a kutyákat, ilyen-olyan helyen és módon tárolják megérkezésünkig, ilyen - olyan módon ellátják, mi meg vígan, boldogan hordjuk el őket, saját költségünkön és lehetőleg folyamatosan...

Kérdésünk: ebben mi az együttműködés?

Azon felül, hogy az állam az állatvédő szervezeteket semmilyen szinten nem támogatja, azon felül, hogy tőlünk mind a lakosság mind az önkormányzatok ingyenes és kötelezően végzendő állatátvételt várnak el, arra hivatkozva, hogy mi állatvédők vagyunk.... Kissé nonszensz.
Mindeközben, ők maguk semmit sem tesznek a lakossággal, a helyzet megoldására és megelőzésére. Se felszólítás, se ellenőrzés se büntetés Elvárásokat csupán felénk támasztanak, majd velünk takarózva válnak ők igen tévesen "állatbarát", azaz nem gyilkoló önkormányzattá.

Az állatvédők, akik köztudottan NEM GYILKOSOK, így nem altatnak, felelős örökbefogadók egyre kevesebben vannak. A felelőtlen állattartók száma viszont nem csökken, büntetve, megállítva nincsenek, a szervezetek támogatásra pedig csak az állatbarátoktól számíthatnak... Nem a központi költségvetésből!

TÉNY!

MI állatvédők vagyunk és nem emberjogi aktivisták! Sok emberjogi szervezet is van. Lehet minket bírálni, de jogunk van hozzá, hogy azok jogait védjük, akikét mi akarjuk! Mi az ártatlan, önmagukat megvédeni nem tudó állatok jogait védjük, ha tetszik, ha nem. Ebből következik, hogy minket nem érdekel, hogy kit miért nem tudnak megbüntetni, bírságolni, figyelmeztetni. Tőlünk sem kérdezi meg egyik hatóság sem, vagy bárki, hogy ki tudjuk e fizetni az adott büntetést, szolgáltatást stb.

TEHÁT: mi nem az önkormányzat két szép szeméért, és nem is hobbiból megyünk konfrontálódni adott településre, kockáztatva ezzel sokszor magánéletünket is, hanem kizárólag a településen élő állatok jog- és egészség védelme érdekében! Nem vagyunk hajlandóak állatok jogsértéseire bármilyen emberi hiányosságot, képtelenséget, stb., magyarázatképp elfogadni!

TÉNY!

A magyar állam jogokat adott az állatoknak, melyet az Állatvédelmi törvényben szabályoz. Ennek figyelembe vétele és betartása minden magyar állampolgár kötelessége!
Az önkormányzatoknak pedig nemhogy a törvény betartása, de betartatása is feladata lenne! Ehhez eszközöket is kaptak a kezükbe, melyeket még csak igen kevesen akarnak és képesek alkalmazni!

Igen, a gondatlan tartás bírságolható! Ha felszólítással és egyéb módszerrel nem érvényesíthető a megfelelő és törvényes állattartói magatartás, akkor azt szankcionálni kell!

Ennek ellenére legtöbb helyen azt tapasztaljuk, hogy az elvárások csak felénk léteznek. A helyi lakosokat nemhogy bünteti, de még ingyen ki is szolgálja a rendszer! Sokszor a lakosság ingyen megszabadulhat felesleges (megszületni hagyott) szaporulatától, kiöregedett, megunt vagy tovább tartani nem kívánt kutyájától... Mondván, legalább így nem az utcáról kell összeszedni....

(megj.: 2013 -tól KÖTELEZŐ AZ ÁLLATOK MEGJELÖLÉSE!!! MÁR 7 ÉVE !)

Sokan biztos érzik már, hol hibázik az egész.
Milyen visszataszító intézkedés az, amikor egy - egy helyi mulatság és a lakosság felhőtlen szórakozása kedvéért befogatják és elteszik láb alól azokat az állatokat, melyeket azon lakosságnak köszönhetik, akiknek a mulatságot megrendezik...
Számunkra felfoghatatlan és elfogadhatatlan, hogy tanult vezetők 2020-ban is, ilyen törvényi háttérrel és eszközökkel képtelenek hosszútávon fenntartható, gazdaságos és humánus döntéseket hozni....

TÉNY!
A magyar törvények MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRRA VONATKOZNAK!!! Vallja az magát cigány, lengyel, román, magyar vagy bármilyen származásúnak! A törvény NEM TESZ KIVÉTELT SE SZÁRMAZÁS, SE ANYAGI HELYZET SZERINT!!!
Ameddig ez így van, szigorúan elvárjuk Magyarország törvényeinek a betartását és betartatását!

MERT A TÖRVÉNY SENKIT NEM KÖTELEZ ARRA, HOGY ÁLLATOT TARTSON! ARRA VISZONT MINDEN ÁLLATTARTÓT KÖTELEZ, HOGY AZT HOGYAN TARTSA!

PCAS Állatmentő és Környezetvédő Egyesület
2020-02-11
(20 éves szervezet , melyből a 10 utóbbi évet a gyepmesteri rendszer elleni harccal töltöttünk és folytatjuk is....)

"Ne szégyelld te azt, ha szereted az állatokat. Ne röstelld, ha egy kutya közelebb van lelkedhez, mint a legtöbb ember, akit személyesen ismersz.
Hazug próféták és otromba, komisz emberek azok, akik megrónak e vonzalom miatt, s ezt mondják: „Az emberektől lopja el az érzéseket, melyeket a kutyára pazarol! Önző, rideg fráter!” – ne törődj velük. Szeresd csak nyugodtan kutyádat, ezt a csillogó szemű, fáradhatatlan barátodat, aki nem kér barátságáért mást és többet, mint valamilyen szerény koncot és egy-egy simogatást. Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. Mások nevezzék gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért – te sétálj csak kutyáddal. Jó társaságban maradsz; s Isten tudja ezt." – Márai Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr4715472980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása