A magyar halálsorok létjogosultságának kérdésköre
2016. június 08. írta: PCAS

A magyar halálsorok létjogosultságának kérdésköre

A magyar halálsorok létjogosultságának kérdésköre

 

Képek forrása: http://www.heidistrengell.com/leftovers/

Miért is kellenek Magyarországon gyepmesteri (sintér) telepek????

Honnan , kitől és miből is keletkeznek a kóbor kutyák?

Miért is kellenek Magyarországon vállalkozásban működtetett
átláthatatlan, önkényes működéssel bíró gyepmesteri telepek???

Ha már kellenek Magyarországon gyepmesteri telepek a kóbor, kidobott, egyszer valamikor gazdás vagy megszületni hagyott állatok begyűjtésére melyek „veszélyeztetik” azokat akiknek sokszor köszönhető, hogy léteznek, miért nem kizárólag állami finanszírozásból , kizárólag önkormányzati működtetéssel, állatvédők segítségével és felügyeletével prevencióval ( lakossági felvilágosítással és ivartalanítással ) kiegészítve??????????????

Miért van az, hogy ma Magyarországon több tíz – száz milliókat költenek ártatlan, a társadalom által megszületni hagyott és a jegyzők, hatóságok által büntetlenül a gondatlan tartás áldozatául esett állatok megsemmisítésére, életének „kegyes „ vagy kegyetlen, de mindenképp jogtalan elvételére csupán azért
, mert „feleslegesek” a világon, de a barbár megsemmisítés és gyilkolás helyett nem jut el a az agyakig……………. a MEGELŐZÉS!!!!!!! ??????????

1. Ki kell venni a sintérrendszer működtetését a sokszor együttműködésre képtelen, életekkel visszaélő, gyilkoló, ellenőrizhetetlen állatok halálán egyre nyerészkedő és gazdagodó magánvállalkozások és céges szolgáltatók kezéből!!!!!!!!!

2. A kóbor állatok kezelése, ha már egyszer kötelezően ellátandó önkormányzati feladat, akkor a MEGOLDÁS IS MARADJON AZ! Az önkormányzatok üzemeltessék legalább ezeket, és lehetőleg állatvédők bevonásával és segítségével!

3. Megelőzés nélkül NINCS POZITÍV EREDMÉNY! A megelőzés a már így is elfajult helyzetben elkerülhetetlen! A lakosság felvilágosítása a törvényi szabályozásról, a büntetési tételekről és a gondatlan állattartók felszólítása, majd a „visszaesők” büntetése elkerülhetetlen egy felelősen gondolkodó vagy arra törekvő társadalomban! Ne veregessük meg a szaporítók , kegyetlen gazdák, felelőtlenek vállát, és az önkormányzatok ne vállalják át ingyen a megunt általuk „selejtes szemétként” leadott állatok megsemmisítését!!!!!!!!!!!!! Ne takaríttassák el sintérekkel vállalkozási szerződések keretein belül évi rendszerességgel helyi rendezvények előtt a lakosság által kidobott állatokat csupán azért, hogy maguk az elkövetők, melyek szintén remekül érzik magukat itt, jól szórakozhassanak! (Természetesen nem általánosítunk! De tény, hogy ezek a lakosok is igen szép számmal megjelennek ilyen rendezvényeken!!!)

4. A gyilkoltatásra költött összegek ivartalanításra történő átcsoportosítása is csak kizárólag szándék kérdése az esetek 80%-ban! Mindegy hogy a vezetők mandátuma hány évre szól! A humánum vagy velünk születik vagy nélküle halunk meg!
A fenntartható fejlődés alapköve a megelőzést a barbár gyilkolások helyett!!!!
A megelőzés, ahogy nevében is benne van, olyan eredményeket hoz, melyek mind gazdaságpolitikailag, mind emberileg, erkölcsileg egy elfogadhatóbb és fenntarthatóbb rendszert eredményeznek!

5 ÉVEN BELÜL EBBEN A KIS ORSZÁGBAN TÖBBSZÖRÖSÉVEL CSÖKKENTHETŐ LENNE HUMÁNUS MÓDON A KÓBOR ÁLLATOK SZÁMA! Ennek következtében az állatmenhelyek és állatvédő szervezetek túlterheltsége csökkenne és fokozatosan normalizálódna egy elfogadható állapotra! Milliókkal kevesebbet kellene költeni a kóbor és gazdájuk által megunt állatok befogására, lealtatására és megsemmisítésére!
Kinek érdeke? És kinek nem?................... >>>> 2017 LEGYEN A PREVENCIÓ ÉVE MAGYARORSZÁGON!
Légy FELELŐS állattartó! Légy FELELŐS vezető! LÉGY HUMÁNUS! NE A HALÁLT TÁMOGASD, HANEM A MEGELŐZÉST!
( a kép csak illusztráció, de nálunk sincs másképp sok helyen! )

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr768793776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása