A kutyahűség ÉLETFOGYTIG TART!
2015. május 30. írta: PCAS

A kutyahűség ÉLETFOGYTIG TART!

Egy tökéletes világban minden eredendően tökéletesnek születne.

Ha ez így lenne, nem lenne szükség sem tudásra, sem álmokra, sem képességekre.

Ki szeretne egy ilyen világot? A tökéletes egy irány, melyet mi magunk szabunk meg hol érjen véget és hol kezdődjön el.  A tökéletes nem létezik VAGY  tökéletes millióféle létezik. A tökéletesség felé mi magunk, a munkánk, kitartásunk és akaratunk, céljaink visznek minket. Ebből következik, hogy a tökéletes TÁRSAT sem kaphatjuk készen, hiszen mindenkinek mást és mást jelent ez a fogalom. Dolgoznunk kell vele, alakítani, mint a művész a szobrát, hogy egyre könnyebb legyen bánni vele, és egyre inkább hozzánk idomuljon, a mi tökéletességünkbe.

Ha kutyára, legfőképpen a tökéletes kutyára vágyunk, első sorban ÖNMAGUNKAT KELL LEGINKÁBB ISMERNÜNK!

Te ismered magad? A szokásaid? Az igényeidet? Az állandóságodat? A szeszélyeidet? A határaidat? A képességeidet? Alkalmazkodóképességedet? Mihez képest válassz társat? Mi az, ami a döntő és fontos szempont, ami egy életre szóló kapcsolatot eredményez, nem futó kalandot vagy múló viszonyt?

A kutyahűség ÉLETFOGYTIG TART!

Felmerül hát a kérdés rohanó világunk színpadán: akarok-e társat? Ha igen milyet, és milyen célból?

Nekünk állatvédőknek kötelességünk feltenni a kérdést, hiszen mi a négylábú barátaink érdekeit kell, hogy képviseljük.  Az ő érdekeik pedig az állandóságot és biztonságot kívánják meg.  

Mi teszi széppé a közös életünket? A megpróbáltatások, a hit és kitartás, az egymás iránti bizalom és az alkalmazkodás képessége.

Te képes vagy ezekre?  

..… folytatás hamarosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr457505194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása