A LÁNCON TARTÁS!- VALÓSÁG ÉS A TÉVHITEK a kormányrendelet módosításról!
2016. január 04. írta: PCAS

A LÁNCON TARTÁS!- VALÓSÁG ÉS A TÉVHITEK a kormányrendelet módosításról!

black-dog.jpg

 

Mielőtt minden nem feltétlenül állatbarát állattartó fejvesztve szélnek ereszti az eddig sem megfelelően tartott kutyáit, akkor JELEZZÜK HOGY NAGYOBB BŰNCSELEKMÉNYT KÖVET EL AZZAL, HA KIDOBJA VAGY ELALTATJA A LÁNCON TARTOTT KUTYÁIT, MINT HA MEGFELELŐ MÉRETŰ LÁNCON MARADNAK ÉS TANÁCSOT KÉR A KÖRZETÉBEN LÉVŐ ÁLLATVÉDŐKTŐL!!!!!!

( az állatvédők folyamatosan nyomoznak az elkövetők után , legyen az rokon, vagy állatorvos, akik az állatok életét jogtalanul és ok nélkül kioltják! Folyamatosan érkeznek ilyen jellegű bejelentések! A tulajdonos, az állatorvos, a gazda elhalálozása esetén a rokonok egyaránt büntetőjogi felelősséggel tartoznak tetteikért!)

* TÉNY:
Ugyan is a TARTÓS láncon tartást tiltja a törvény, az állat ok nélküli leölését vagy elengedését viszont súlyosabb bírsággal sújtják! MEG KELL TANULNI A FELELŐS ÁLLATTARTÁST MAGYARORSZÁG! Az eddig is túlterhelt magyar állatvédelem kulturális szakadékhoz érkezett, hiszen az egyébként nem állatbarát állattartók most igen sok extra feladattal láthatják el a lassan térdre rogyó magyar állatvédelmet! Előzetesként ennyit közölnénk, de fogunk bővebben írni az érintett problémákról, szabályozásokról, büntetési tételekről és a megoldásokról!

*TANÁCSUNK:
A LEGJOBB AMIT MOST TEHET, AKI LÁNCON TART KUTYÁT, HOGY FELÜLVIZSGÁLJA ÉS MEGNÖVELI A LÁNC HOSSZÁT MEGFELELŐ MÉRETŰRE ÉS GONDOSKODIK AZ ÁLLATNAK BÚVÓHELYRŐL, KUTYAHÁZRÓL ÉS MEGFELELŐ ÉLELEMRŐL! Ha kérdés merül fel vegye fel a kapcsolatot a helyi állatvédőkkel, amennyiben nincs akkor interneten kérhet tanácsot állatvédő szervezetektől!

*** 2016-tól egyáltalán nem szabad kutyát " TARTÓSAN " láncra verni!

**** " 150 ezer forintot kellene fizetnie majd annak, aki elfogadható ok vagy körülmény nélkül oltja ki egy állat életét. Ugyanekkora büntetés járna állatkínzásért és állatviadal tartásáért is. Kilencvenezer forintos bírsággal sújtanák a jövőben azt, aki nem gondoskodik az általa tartott állat biztonságos elhelyezéséről, illetve szökésének megakadályozásáról, és 120 ezer forintos bírságot szabhatnak ki arra, aki nem megfelelően szállít állatot.

Ha több tényállás együtt áll fenn, akkor a tervezet szerint a szorzók összeadódnának, így szélsőséges esetben akár több százezer forintra is rúghatna a bírság összege."

Jelezzük nem vagyunk lánc pártiak, de sajnos a magyar állattartási kultúra nem áll még készen erre. Az állatvédők munkája nő meg csak és állatok százai fognak belehalni a gondatlan gazdák döntéseibe!

http://hvg.hu/itthon/20120504_allatvedelmi_birsag_szigoritas

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1000041.KOR

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr618236190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása