Feketén- fehéren
2015. június 30. írta: PCAS

Feketén- fehéren

black-dog.jpg

Mit látsz a képen? Egy kutyát vagy csak valamit? Rajtad múlik mi történik vele? Tehetsz a sorsáért? A jövőjéért? Ha igen hogyan és mit? Megmentenéd? Ha igen miért? Ha nem miért nem? SZERINTED VAN JOGA ÉLNI? Ha nem miért nem és ki döntheti ezt el? HA JOGOT ADTAK MEGSZÜLETNI, JÁR A JOG AZ ÉLETHEZ IS!

Ki az aki folyamatosan sárral kenegeti az ablaküveget a házán azért, hogy ha már nem lát ki rajta magas költségek árán hosszasan takarítsa majd azt vagy esetleg fizet valakinek, hogy ezt megtegye? Ki az, aki gyümölcsfákat telepít csupán azért, hogy ha majd termést hoznak kivágja mindet és elégesse? Ki az, aki korlátlanul engedi az állatokat kóborolni, bántalmazni és szaporodni és ha majd elég zavaró a mennyiségük legyilkoltatja őket?  Neked melyik az ésszerű a három közül??????????

Jó ideje gondolkodom azon, vajon az emberek valóban nem veszik észre a valóságot? Valóban nem hisznek abban, amit látnak és hisznek vagy bíznak valamiben, ami láthatatlan, elavult és életellenes???

Vajon miért csak az állatvédőktől várja el a társadalom az örökbe adott kutyákról való elszámolást????

Igen gyakran találkozunk azzal a váddal, hogy hova kerülnek a mentett állataink, annak ellenére, hogy szívünk-lelkünk kitesszük egy-egy állat megmentéséért, rehabilitációjáért és megfelelő helyre történő örökbeadásáért. Valahogy rólunk állatvédőkről mindig megkérdőjelezik valóban azok vagyunk –e akik és valóban megmenekülnek- e az állataink?

Ezúttal én szeretnék kérdezni tőletek egy – két érdekes kérdést, felvetést:

Szeretném megtudni, hogy a Magyarországon működő és állítólag a befogott állatokat gazdásító gyepmesteri (sintér- , állategészségügyi) telepeket ugyan miért nem kéritek számon arról, hogy évente mennyi kutyát fognak be, altatnak el, esetleg gazdásítanak, és amelyeket gazdásítanak azokat hova, és miként végzik a kontrolokat, hogy megfelelő helyre kerül- e az adott állat? A legtöbb állítólag gazdásító (sokszor állatvédők segítségét nem igénylő, vagy azt visszautasító) telep egyetlen fotót sem tölt fel a gazdásítottakról, SŐT LEGGYAKRABBAN MÁR A BEFOGOTTAKRÓL SEM!!!

Nem tudom feltűnt- e már valakinek, hogy legtöbbjüknek még felülete sincs erre, sem weboldal, sem közösségi oldal vagy blog formájában!

Bennem, mint állatmentőben, aki évek óta küzd naponta ezekért az állatokért felmerül a kérdés, hogy hova és milyen gazdához kerülnek EZEK az állatok, akiket esetleg semmiféle ilyen tapasztalattal nem rendelkező emberek oda adnak akárkinek?? Mi történik velük, mi lesz a sorsuk? Ki fizeti ki a költségeiket, oltásaikat, ivartalanításukat, betegségük esetén a gyógykezelésüket???

Tapasztalatból tudom, nem hogy hirdetés nélkül, de jó formán már hirdetés hadjárattal is igen kevés állatnak sikerül megfelelő gazdát találni, így azt hiszem jogos a kérdésem arról, hogy mi is történik valójában ezeken a helyeken, ezekkel az állatokkal ????

Mi történik a betegen, balesetesen, idősen vagy egyéb SÉRÜLÉSEKKEL bekerülő állatokkal?

Minket állatvédőket mindenki mindennel elszámoltat, szapul, vádol, támad, bizalmatlankodik, ahelyett hogy megnézné mi is van a munkánk mögött valójában és megkérdezné hogyan is dolgozunk mi! Mi el tudunk számolni a mentett állatainkkal a mendemondák ellenére is bárhol, bármikor. Vajon ezek a telepek is??????????

A nekünk küldött adományról sokan extra jogot formálva követelőznek és számon kérnek. Vajon az ADÓ FORINTJAITOKBÓL befogott és LEGYILKOLTATOTT állatokról miért nem kéritek számon az illetékeseket, hivatalokat, önkormányzatokat és a vállalkozókat, akik leggyakrabban működtetik ezeket a telepeket??? Miért nem kérdezitek meg mi történik a lakosság szemei elől tiltott karanténok falai mögött?? Ki szelektál? Ki kerülhet ki és ki leli halálát ott esélytelenül, magára hagyva???

Furcsa számomra az is, hogy egyesek felelősségre vonnak minket, hogy szerintük az állatvédők pénzt keresnek  állatok megmentésével, annak ellenére, hogy a gyepmesteri telepek és azok üzemeltetői állatok gyilkolásával keresnek igen nagy pénzeket, melyet senki nem kér rajtuk számon!

 

ask_an_advisor.jpg

Fonák ország, fonák gondolkodással??? ………………………

Ne nekem higgyetek, hanem a saját szemeteknek! Járjatok utána!

Ha nem nekem van igazam , akkor ez egy remek ország, mely tele van boldogabbnál boldogabb oltott, chipezett, ivartalanított, jól táplált, és szeretett állattal. A gyepmesteri telepek csak az én fantáziám szüleményei, amelyek valójában menhelyek, ahol szeretettel bánnak az állatokkal és nem a gyilkolás a céljuk és a kóbor állatok számának a folyamatos minimális szinten tartása, annak ellenére, hogy gyakorlatilag a lakosság körében ennek érdekében semmilyen intézkedést nem tesznek és ostoba, nem törődöm okokból állatok tízezreit küldik halálba évente csupán azért, mert megengedik a társadalomnak, hogy így bánjanak érző lényekkel, annak ellenére, hogy a  törvényeink lehetőséget biztosítanak a büntetésekre is!

Felmerül bennem az a kérdés is, hogy vajon nem diszkriminációnak kellene éreznünk azt a fajta létezést, melyet naponta át kell élnünk, ahogy az általunk szeretett lényekkel, és velünk állatbarátokkal bánnak csupán azért, mert kiállunk valakikért, akiket a társadalom sokszor biológiai hulladékként, fogyócikként kezel ?

 Vajon ti mit szeretnétek valójában? Mit és hogyan tennétek? Mit vártok el magatoktól és mit vártok el az állatvédőktől, akik épp olyan emberek, mint ti magatok? És vajon miért nem teszitek azt, amit helyesnek tartotok?

........... vajon csak én gondolom így??????????

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pcas.blog.hu/api/trackback/id/tr47584398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása